VBIV full inverter zwembad warmtepompen

de absolute top in de markt

9 - 35 kW

COP tot 20

Glas controller

Tot 3dB verlaagd geluidsniveau

De full inverter zwembadwarmtepomp is voorzien van de allernieuwste techniek op het gebied van warmtepompen, compressoren en ventilatoren in combinatie met de laatste nieuwe intelligente regeltechnieken, zoals een volledig nieuw touch interface. De full inverter warmtepomp combineert intelligente software met een continu en optimaal rendement. De full inverter warmtepomp regelt het warmtevermogen tussen 25% en 100% automatisch, afhankelijk van de vraag van het zwembadwater. Het grootste gedeelte van de tijd zal de warmtepomp op een gemiddeld of laag toerental lopen voor een optimaal rendement. De VBIV warmtepomp heeft een leidende positie in de markt als het gaat om rendementen. De VBIV is TüV gecertificeerd en is standaard uitgerust met een PID gestuurde regeling.

Als de full inverter warmtepomp draait op midden of laag toerental blijft de zwembadtemperatuur constant. De geluidsafgifte van de warmtepomp is in deze situatie erg laag. De full inverter warmtepomp heeft een gemiddeld rendement (COP) tussen 6 en 8 bij een luchttemperatuur van 15˚C, een watertemperatuur van 26˚C en een luchtvochtigheid van 70%. De full inverter warmtepomp is de meest energiezuinige oplossing met een optimaal comfort. Er is altijd een VBIV te vinden voor elke specifieke toepassing, afgelopen jaar is de serie uitgebreid met de 35 kW V. Met deze uitbreiding zal de VBIV steeds aantrekkelijker worden voor andere markten, waaronder de zwemvijvers en het biologisch zwemmen. Ook is de VBIV zeer geschikt voor het gebruik bij binnenzwembaden. Neem contact op met het VB-klimaattechniek verkoopteam voor de mogelijkheden.

De Inverter Zwembadwarmtepomp heeft de volgende unieke eigenschappen:

  • Kunststof omkasting
  • Zeer hoog rendement (COP max 14)
  • Laag geluidsniveau (28dB(A), ECO silence)
  • 5 inch touchscreen met vernieuwd touch interface
  • Intelligent regelsysteem
  • Beheer sturing via wifi module (optioneel)
  • Smartphone applicatie met vernieuwde layout (optioneel)

Regeling van de VBIV warmtepomp

De kwaliteit van de warmtepomp en specificaties van de inverter warmtepomp worden niet bepaald door het type merk compressor of ventilator maar door de regel en sturingstechniek van de warmtepomp. Bij een inverter gestuurde warmtepomp wordt het toerental gestuurd tussen 25 en 100% vermogen (25 tot 50 Hz). Vergelijk dit met een modellerende cv ketel.

Allereerst dient hierbij meegenomen te worden dat de soortelijke warmte van water circa 6x zo hoog is als de lucht. Met andere woorden: Als we 10 m3 water 1 graad laten afkoelen hebben we 7x zoveel energie nodig om deze op te warmen als dat we 10 m3 lucht 1 graad laten afkoelen.

De VBIV inverter warmtepomp heeft een unieke regeling gebaseerd op een afwijking van +/- 0,1 graad. Met andere woorden: Als het water 0,1 graad in temperatuur zakt begint de inverter compressor op een zeer laag toerental te draaien.

Een compressor welke op een laag toerental draait noemt men een situatie waarin een zeer kleine deellast aanwezig is. Een compressor welke op 25% van het vermogen draait heeft een rendement COP van circa 9. Een compressor welke op 100% draait heeft een rendement COP van circa 5.  Bij een inverter gestuurde warmtepompen is het belangrijk om deze zoveel mogelijk in deellast te laten functioneren, in deze situatie is het rendement op zijn hoogst. Uit bovenstaande blijkt dat het belangrijk is dat een compressor zo lang mogelijk op een zo laag mogelijk toerental draait om de watertemperatuur te handhaven.

Verder onderscheid de VBIV zich door een unieke PID regeling gebaseerd op deze 0,01 graad afwijking. Bij deze PID regeling wordt gekeken naar de afwijking van de watertemperatuur en de tijd waarin deze temperatuurafwijking optreed. Met andere woorden: Als de temperatuur 0,1 graad zakt in 30 minuten of de temperatuur zakt 0,1 graad in een uur zal de compressor een ander optimaal werkpunt kiezen. Tevens is de VBIV inverter voorzien van een druksensor welke de ontdooitijd optimaliseert en hierdoor een rendement verhogende factor is.

De boven omschreven intelligente regeling wordt volledig gestuurd door een 32 bit micro processor. Bovengenoemde unieke regeling heeft tot gevolg een COP tot 18! Certificering heeft plaatsgevonden volgend TUV Rheinland en de Europese norm EN14511-3:2013.

De VBPP Full Inverter warmtepomp is optioneel te voorzien van een wifi module.

Met de speciale smartphone applicatie voor de full inverter is het hierna mogelijk om uw warmtepomp overal ter wereld op afstand te besturen en beheren, mits er een internet aansluiting beschikbaar is.

• Gemakkelijke installatie
• Gebruiksvriendelijke interface
• Geschikt voor Android en iOS smartphones (niet voor tablet)
• Mogelijkheid tot service op afstand door installateur

Leer meer over de WIFI module

wifi inverter zwembadwarmtepomp

Technische specificaties

Downloads